otrdiena, 2011. gada 4. janvāris

Gads paliks atmiņā ar labajiem darbiem


Aizvadīts 2010.gads.  Visiem Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolā šis gads atmiņā paliks ar labajiem darbiem.
Vislielākās pārmaiņas skolā ienesis ERAF projekta „Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolas dabaszinātņu kabinetu materiālās bāzes atjaunošana” realizācija. Projekta noslēgums pagarināts līdz 2011.gada 28.februārim, kad pilnībā tiks nokomplektēti visi dabaszinātņu un matemātikas kabineti un skolēni šos mācību priekšmetus varēs apgūt augstākajā līmenī.
Ir patīkami, ka skolēni ārpus mācību darba iesaistās dažādos konkursos, tas paplašina viņu redzesloku, dod iespēju papildināt savas zināšanas un ļauj novērtēt sevi citu skolu skolēnu vidū.
Skolotājas Ausmas Valteres vadībā ar labiem panākumiem valstī vienmēr startē skolēni, kuri apgūst komerczinības projektā „Esi līderis”
Vienmēr nepārspēti paliek skolas vēsturnieki skolotājas Līgas Bukovskas vadībā. Latvijas Kara muzeja un tūrisma firmas „Travel RSP” organizētajā konkursā „Ceļo LV” mūsējie izcīnīja 1.vietu valstī. Okupācijas muzeja projektā „Es un brīvība” ietvaros izstāde par trešo atmodu Gaujienā tika atzīta par vislabāko valsts mērogā.
Patriotiskās dzejas konkursā Salacgrīvā Vidzemes zonā mūsu jaunie talanti skolotājas Lūcijas Kapačas vadīti un mācīti ieguva savās vecuma grupās 1. un 2. vietu.
Bet aiz panākumiem stāv ļoti nopietns un neatlaidīgs darbs. Ne visiem tas ir pa spēkam.
Nenogurstoši ar starptautiskajiem projektiem strādā, tajos iesaistot mūsu skolēnus, skolotāja Ingrīda Tāraude. Skolotājas vadībā 25 skolēniem no Gaujienas vidusskolas un Sikšņu pamatskolas bija iespēja pagājušajā pavasarī Briselē apmeklēt Eiroparlamentu un imitēt deputātu darbu.
Prieks par skolēniem, kuri sevi izpauž sportā skolotāja Rolanda Ozoliņa vadībā.
Oktobrī skolēni atsaucās akcijai „Labo darbu nedēļa”, kuras laikā palīdzēja pensionētajiem skolotājiem sakrāmēt šķūnī malku, sakopa savas skolas apkārtni.
Mēs lepojamies ar esošajiem un bijušajiem skolēniem. 12.klases skolniece Ieva Ģērmane tika izvirzīta no skolēnu vidus un  godināta kā laureāte konkursā „Es sabiedrībai un Latvijai”. Skolas absolventi Jānis Kūms un Toms Dandens ir bijuši paraugs sportistiem un pierādījuši, ka arī no nelielas lauku skolas iespējams ar neatlaidīgiem treniņiem piedalīties un uzvarēt  starptautiskajās sacensībās orientēšanās sportā.
Absolvente Sabīne Ģērmane ieguva stipendiju „Ceļa maize”, lai varētu veiksmīgi studēt Latvijas universitātē.
Radoši strādā sākumskolas skolotājas. Pēc viņu iniciatīvas novembrī tika organizēts skatuves runas konkurss 1.-4.klašu skolēniem, veltīts dzejniekam Ojāram Vācietim, kurā piedalījās arī Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas, Gaujienas speciālās internātskolas, Trapenes pamatskolas, Sikšņu pamatskolas skolēni.
Direktores vietniece audzināšanas jomā Dagnija Pakalne vienmēr ir izdomas bagāta, lai katrs skolas pasākums būtu interesants un īpašs, vienmēr ir padomāts par to, lai tajos skanētu dziesmas.
Aktīvu darbošanos uzsākusi skolēnu līdzpārvalde prezidentes Ingas Vilšķērstes vadībā. Skolēnu līdzpārvalde noorganizēja viktorīnu, kas tika veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas dienai.
Bet pats grūtākais un svarīgākais skolā ir ikdienas darbs - mācības! Tāpēc vienmēr cenšamies sagādāt prieku un pārsteigumu tiem vairāk nekā divdesmit skolēniem, kuru sekmes ir augstā un optimālā līmenī!
Paldies Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolas skolēniem, skolotājiem, tehniskajiem darbiniekiem, vecākiem par ieguldīto darbu katram savā jomā, par atbildību, par sadarbību un  kopējā mērķa izpratni!
Direktore Ieva Zariņa




Nav komentāru: