trešdiena, 2011. gada 26. janvāris

Kas jauns?

Lāsma Harkina, skolas avīzītes jaunā žurnāliste, devās noskaidrot, kas jauns janvārī un - kas vispār - notiek mūsu skolā no 1. līdz 12.klasei. Interesanta dzīve ir katrā mazajā kolektīvā, kas veido skolas saimi!
Piemēram, 1.klase ir gatava strādāt, nu ir jāsāk lasīt, jārēķina! Klasīte brauc pa kalniņu un piedalās arī zīmēšanas konkursā. Un vispār - 1.klases bērniem ļoti patīk skola!
Bet 2.klasē būs tematiskā nedēļa par uzturu, bērni ēdīs augļus un dārzeņus. 2.klase atgādināja, ka esam vienīgā skola Apes novadā, kura darbojas Eiropas Komisijas Programmā „Augļi skolai”.
Šobrīd 3.klases skolēnus apcēlis gripas vīruss. No 9 skolēniem skolu apmeklē tikai 3 skolēni. Ieteikums - ēdiet veselīgu pārtiku, lietojiet vitamīnus un - neslimojiet!
4.klasē skolēni ir sagaidījuši no slimošanas skolotāju un tad jau viņi arī darīšot visu kaut ko interesantu.
5.klases jaunie un zinātkārie skolēni cītīgi gatavojas konkursam "Zvaigžņu klase"!  Tas aizņem daudz laika, tāpēc par citām lietām viņi nemaz nedomā.
Arī 6.klase piedalās konkursā "Zvaigžņu klase". " Tagad uzņem filmu un vēl aktīvi piedalās projektā "Nesmēķējošā klase".
Interesanti ir ar 8.klasi. Viņiem nekas nenotiekot, jo viņi pieaugot.
9.klases skolēni atzīst, ka galvenais notikums esot - kļuvuši saliedētāki, nedaudz nopietnāki. Arī 9-tie piedalās konkursā "Zvaigžņu klase".
10.klasē viens no pēdējiem ļoti interesantajiem notikumiem bija - 10.klases skolniece Ilze vadīja Karjeras stundu saviem klases biedriem un mācīja, kā pašiem izgatavot rotaslietas. 10.klase ir eTwinning klase un jau no septembra piedalās projektā "Meine Klasse - 10!" kopā ar 10.klasi no Lietuvas. Šis projekts ilgs līdz pat skolas gada beigām.
11.klasē bija tā, ka nekādu informāciju man nesniedza. Viens cilvēks teica, ka visus ignorē un avīžniekiem neko neteiks, jo tie visu safabricē tāpat!
12.klasē jau notiek aktīva gatavošanās Žetonvakaram. Bet 20.janvārī Ieva Ģērmane un Kristīne Sēkliņa bija Rīgā seminārā "Atceries Barikādes", kurā mācījās intervēt, filmēt, kā arī plašāk uzzināja par vēsturi.
Tā mēs dzīvojam!

Nav komentāru: