piektdiena, 2011. gada 15. aprīlis

Aktivitātes krievu valodā

Olimpiādes uzvarētāji /no kreisās/: Elīna Bondare, Dita Poševa,
Adrija Rubina, Nauris Čers, Aleksandra Regīna Lauce
I.Tārauda, krievu valodas skolotāja

Sākot no janvāra skolā notiek, vēl aktīvāks nekā pirms tam, radošais darbs krievu valodā:
ir noticis konkursu kopums “Mīlestība sirdīs būs vienmēr”, kur 6.un7.klase sacentās zīmējumu konkursā, 8. un 9.klase – dzejoļu sacerēšanas konkursā, bet 10. un 12.klase sacentās daiļrunāšanas konkursā.
Izsludinātājā starptautiskajā konkursā “Bērni zīmē savu pasauli”, ko organizē jau trešo gadu Vācijas krievu valodas skolotāju un interesentu apvienība, un, kas šogad veltīts 50-gadu jubilejai kopš cilvēks pirmo reizi pabijis Kosmosā, piedalījās septiņi mūsu skolas skolēni. Adrijas Rubinas /7.klase/ darbs iekļuva konkursa finālā.
I semestrī aizsāktais 7.klases eTwinning projekts krievu valodā ar Pandēļu ģimnāzijas 7.klasi – tika noslēgts janvārī. Projekta laikā skolēni, saistībā ar mācību programmu, pastiprināti mācījās krievu valodu un apguva daudzas jaunas IKT iemaņas, nostiprināja jau esošās prasmes. Februārī notika stapvalstu – Latvijas un Lietuvas – 7.klases olimpiāde krievu valodā, kurā ar vienādiem rezultātiem godalgotajās vietās ierindojās gan mūsu 7.klases skolēni /Aleksandra Regīna Lauce – Ivieta, Elīna Bondare, Nauris Čers, Dita Poševa – II vieta, Adrija Rubina – III vieta/, gan arī 7.klases skolēni no Pandēļu ģimnāzijas.
Šī projekta galarezultāts būs 6. un 7.maijā, kad 7.klases. 10.klases skolēni dosies ekskursijā uz Lietuvu, lai satiktos ar saviem projektu partneriem. Jā, arī 10. klase ir eTwinning projekta dalībniece, bet strādā kopā ar Pandēļu ģimnāzijas 10.klasi. Projekts saucas “Meine Klasse – 10!” un tas notiek visu mācību gadu par klases aktivitātēm, audzinātāju darbu. Projekta valoda ir krievu un vācu. Arī šajā projektā jauniešiem ir iespēja papildināt savas valodu prasmes.
Piebildīšu, ka 7.klases projekts jau ir saņēmis Nacionālos Kvalitātes sertifikātus abās valstīs, bet 10.klases projekta mājas lapa ir novērtēta ar aicinājumu piedalīties IKT sasniegumu konkursā Itālijā.
Aprīlī notiek dzejoļu konkurss10.-12.klasei “Debesis, zvaigznes, Kosmoss”. Visi darbi ir ievietoti krievu valodas mājas lapā un visi lasītāji var balsot par, viņuprāt, labāko darbu.
Visi interesenti var redzēt mūsu darbu mājas lapā: http://russkijjazyk-ingrida.blogspot.com/
Un – kā jebkurā nozarē, arī izglītībā, labs galarezultāts ir tikai tad, ja tā sasniegšanā ir ieinteresētas abas puses. Es ceru, ka pakāpeniski neieinteresētība un kūtrums izzūd, un visi daudz aktīvāk iesaistās aktivitātēs un jauninājumos, kas stundas veido daudz interesantākas.



Nav komentāru: