otrdiena, 2011. gada 12. aprīlis

Vienības "Kāpnes" plāni aprīlim

Vienības sapulce notika 6.aprīlī.
Sapulces laikā visi jautājumi tika izskatīti:
1.Jau ilgāku laiku vienībai ir laba sadarbība ar Gaujienas pirmskolas izglītības iestādi “Taurenītis”. Šo sadarbību tika nolemts turpināt un 29.aprīlī rīkot kopā ar pirmskolas iestādes bērniem Lieldienu aktivitātes. Atbildīgās ir Līga Sabule – organizatoriskie jautājumi, Kristīne Ozoliņa un Dace Paiķena – aktivitāšu nodrošināšana.
2.Vienībai ir laba pieredze “Spring Day” jeb “Eiropas pavasaris” aktivitātēs, tāpēc arī šogad ar nepacietību tiek gaidīts šis aktivitāšu kopums, tiklīdz tas tiks izziņots – vienība noteikti iesaistīsies.
3. Akcija “Atpakaļ uz skolu!”. Klubs “Māja”  ir šīs akcijas koordinators un vienība aizsūtīja savu ieceri, ka šogad vēlētos saviem skolas jauniešiem ndorošināt tikšanos ar kādu daudzsološu, jaunu deputātu. Vienība ir atbildīga par tā uzņemšanu un diskusijas veicināšanu ar jauniešiem.
4. Eiropas Brīvprātīgo gads. Izvērsās diskusijas par to, kādu aktivitāti piedāvāt šo aktivitāšu ciklā. Ir tikusi organizēta aktivitāte ar videofilmu un lekciju par Eiropas Brīvprātīgo darba gadu, tagad nepieciešams brīvprātīgo darba principus īstenot praksē. Jautājums palika atklāts, tā galīgā lēmuma pieņemšana atlikta uz nākošo vienības sapulci. /pirms Lieldienām/
5. Japāna. Skaudrs stāsts, notikumi, ko nevar ietekmēt cilvēks, posta šo skaisto zemi. Un ko gan mēs vispār zinām par Japānu?! To, ka tur fantastiski zied sakura un šo zemi sauc par “uzlecošās saules zemi”? Bet mēs varam uzzināt vairāk, būt kopā domās ar Japānas cilvēkiem šajā patiešām smagajā brīdī – sūtot tiem vārdus izturībai un spēkam. Tāpēc vienība nolēma organizēt skolā Japānas dienas atainojot visas aktivitātes un ievietojot tās eTwinning projektā, kurā piedalās arī 5 skolas no Japānas un 142 skolas no Eiropas, šis projekts ir kā atbalsta plecs visiem tiem, kuri ir dabas notikumu centrā. Tiks rīkoti:
18.04. – Dzērvīšu veidošanas nodarbības, sākot no 1.klases – 12.klasei /atbildīgās K.Ozoliņa, D.Paiķena, L.Vilemsone/
20.04. – Dzērvīšu izstāde /atbildīgā I.Ģērmane/
20.04. – Viktorīna “Ko Tu zini par Japānu?” /atbildīgie par pasākumu I.Vilšķērste un G.Ķevans, par jautājumu veidošanu – R.Upeniece un L.Vilemsone/
27.aprīlī plkst.15.30 –  Japānas filmu vakars, kurā tiks rādīts Kristīnes Ozoliņas veidotasi video par Japānu
6. Eiropas spēles “that’s eUrope” ir interesants mācību notikums, kura laikā komandas var iepazīties, uzzināt viena par otru un uzspēlēt spēli, cik daudz zina par Eiropu. Vienības spēļu grafiks ir sekojošs:
11.aprīlī plkst.13.00 vienība spēlē pret CEIG BR, Romania;
22.aprīlī plkst. 15.oo – pret Osnovna šola Veržej, Slovenia;
9.maijā plkst. 13.00 – pret …/pagaidām nav oponentu/
18.maijā plkst. 13.00 – pret FEZ, Germany;
24.maijā plkst. 11.00 – pret Vas, Hungary

Nav komentāru: