otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Comenius-eTwinning nedēļa: Comenius viktorīna

Skolotāji apspriež jautājumu
I.Tārauda, L.Kapača

10.maijā notika Comenius viktorīna "Comenius mūsu skolā". Viktorīnā piedalījās trīs komandas, kuras veidot aicnāti tika jaunieši un skolotāji, kuri ir piedalījušies Comenius projektos. Tā Jānis Guoģis /piedalījās Comenius projektā "Atver logu uz Eiropu" un piedalījās Comenius aktivitātēs Vācijā 2008.gadā/, Ieva Ģērmane /piedalījās Comenius projektā "Atver logu uz Eiropu" un piedalījās Comenius aktivitātēs Vācijā 2008.gadā/ un skolas direktore Ieva Zariņa /piedalījās abos skolas īstenotajos projektos/ izveidoja komandas: "Nav un nebūs" /Jāņa komanda, kuras sastāvā bija 10.klases skolēni/, "Pats labumiņš" /Ievas komanda/ un "Aizņemtie skolotāji" /direktores komanda, kuras sastāvā bija tikai skolotāji/.
Pirms spēles komandu kapteiņi izlozēja jautājumus, kas viņus vedināja dalīties atmiņās par to laiku, kad paši piedalījās Comenius projektos. Tā Jānis atcerējās, ka viņam ļoti paticis veidot kalendāru Vācijā, bet Ieva Ģērmane teica, ka projekti tā ir iespēja vairāk uzzināt, pielietot savas valodu zināšanas praksē, bet skolotāja Gunita Ķelpa no direktores komandas atcerējās, ka maijā Turcijā nav nemaz tik silts, bet rumāņi ir ļoti sirsnīgi cilvēki.
Komandām bija jāatbild uz jautājumiem, kuri bija apvienoti pa līmeņiem: vieglais līmenis, vidējais līmenis un smagais līmenis. Katra komanda izlozēja jautājumus. Spēles noteikumos bija viens interesants punkts: ja komanda nezina atbildi uz jautājumu, tai ir iespēja atdot vai arī neatdot savu jautājumu pretiniekiem. Izrādās, ka komanda "Nav un nebūs"  izvēlējās skolotāju komandai savus jautājumus neatdot, visus savus neatbildētos jautājumus pārspēlējot komandai "Pats labumiņš." Atbildēšanas laikā tā vien šķetinājās atmiņas par projektu laikiem, īpaši par pašu pirmo Comenius projektu "Metodoloģiju salīdzinājums Eiropas ilgtspējīgai attīstībai".
Viktorīnas otrajā daļā bija darbs ar karti - komandām bija jāatrod mūsu skolas īstenoto projektu partnervalstis un jāiekrāso, attiecīgi - pirmā projekta valstis vienā krāsā, bet otrā projekta - citā krāsā, ja viena valsts ir bijusi abos projektos, tad tās valsts kontūra jāizkrāso abās krāsās.
Noslēgumā tika paziņoti uzvarētāji:
I vieta - "Aizņemtie skolotāji"
II vieta - "Pats labumiņš"
III vieta - 10.klases komanda "Nav un nebūs"
Liels paldies visiem par piedalīšanos.

Nav komentāru: