piektdiena, 2011. gada 13. maijs

Gūst jaunu pieredzi

Solvita Vāciete, skolotāja, kustības „Draudzīgā skola” koordinatore
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija 11.maijā Rīga organizēja konferenci „Draudzīgs internets un droša skola” kustības „Draudzīga skola” dalībniekiem. Šajā konferencē piedalījās arī O.Vācieša Gaujienas vidusskolas skolotāja, kustības „Draudzīgās skolas” koordinatore Solvita Vāciete un 7.klases skolnieces Elīna Bondare, Dita Poševa.  Gaujienas vidusskolas 1.-4.klašu skolēni aprīļa mēnesī piedalījās BTAI rīkotajā zīmējumu konkursā „Droša interneta zelta likumi”, savos darbos attēlojot ieteikumus drošai interneta lietošanai.
Konferencē Rīgā bija iespējams iepazīties ar kustības „Draudzīgā skola” dalībnieku „Labo darbu” prezentācijām. Latvijas interneta asociācijas pārstāve A. Kriķe prezentēja tēmu, kas mūsdienās ir ļoti aktuāla – „Internets – tā nav spēle! Tā ir Tava dzīve!” Gaujienas vidusskolas skolēni jau iepriekš ir aktīvi piedalījušies dažādās aktivitātēs, kas saistītas ar drošību internetā. Arī skolēnu vecākiem skolas vecāku kopsapulcē tika sniegta informācija un prezentēts materiāls „Mans bērns tiešsaistē”.
Konferences turpinājumā Nevalstisko organizāciju konsultante A. Pastore vadīja aktivitāti par vienaudžu pozitīvas saskarsmes veidošanu, liekot aizdomāties par to, ka mēs katrs esam īpašs, kā iejusties kolektīvā, kā pieņemt citādo.
Par mūsdienās ļoti aktuālu tēmu runāja arī biedrības „Radošo ideju centra „Oranžs” valdes loceklis G.Kalniņs, iepazīstinot ar dažāda veida aktivitātēm, spēlēm klases kā komandas veidošanā, klases kolektīva iepazīšana, saliedēšanā.  Dienas turpinājumā sekoja darbs grupās. Skolēni veidoja četras darba grupas, kuras apzināja problēmas un meklēja dažādas pieejas, risinājumus tām. Skolēnu grupas veidoja savas darba prezentācijas par drošu internetu skolā, par klases kā komandas veidošanu, aktivitātēm skolā, „izstumto” skolēnu problēmu. Kamēr skolēni strādāja savās darba grupās, VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta referents E.Caics klātesošos skolotājus iepazīstināja ar pieaugušo lomu rūpējoties par bērna drošību internetā. Turpinājumā VBTAI galvenā inspektore L.Bērziņa iepazīstināja skolotājus, sociālos darbiniekus ar metodisko materiālu „Ko bērns vēlas pateikt vecākiem?”, kas būs labs palīgs vecākiem, skolotājiem un visiem citiem interesentiem, kas sadarbojas ar bērniem.
Konferences noslēgumā tika rīkota paneļdiskusija ar sabiedrībā populāriem cilvēkiem – dziedātāju, komponistu, TV šovu vadītāju un aktieri L.Reiniku, biedrības „Radošo ideju centra „Oranžs” pārstāvi E.Pruli, horeogrāfu, deju grupas Dzirnas vadītāju A.Daņiļēviču, žurnālistu, portāla sportacentrs.com veidotāju A.Puči,  dziedātāju E.Zagorsku.
Šāda veida konference tika rīkota otro gadu kustības „Draudzīgā skola” dalībniekiem. Konferencē varēja iegūt dažādas jaunas idejas, dalīties pieredzē, sadraudzēties ar citām skolām. Paldies konferences rīkotājiem un vadītājiem.

Nav komentāru: