trešdiena, 2011. gada 1. jūnijs

Iz skolas avīzītēm, kas tapušas pirms 10 gadiem

Kur tas laiks, kad skolas datorklasē tika pavadītas ilgas stundas - avīzes materiālu kopālikšana, strīdēšanās, picu ēšana... Līdz pat pusdivpadsmitiem naktī. Un šķiet, ka tā laika avīzēm bija vairāk sirsnības, vairāk mājīguma. Protams, laiki mainās - paaudzes mainās, visu var izlasīt Internetā, bet - virtuālajiem tekstiem tomēr ir tehniskums, sirsnība pazūd... Uz papīra rakstītajam ir tas mīļums. Šodien šķirstot vecās skolas avīzes - atradu daudzas interesantas lietas, kuras atgādināt, bet - sīkāk ar visu var iepazīties krievu valodas kabinetā, jo viss skolas avīžu krājums /daudzu gadu garumā/ ir apkopots divos lielos sējumos!
Nu, piemēram, skolotāji savlaik ir runājuši tā:
..nu, es meloju kā zirgs..
..19.gs. otrajā pusē krūtis nostājās pareizajā vietā..
..man vēl mēle jāpataupa devītajiem..
..man šodien lielais grābiens, kad gribu - varu kādu nogrābt...
..viduslaikos precējās brālēni ar māsīcām, lai varētu visus īpašumus - pilis, mājas, jahtas - paturēt dzimtas īpašumā..
..neēd, apēdīsi visus burtus..
..es ķēru jūs uz mušpapīra..
..apskaidrošu latviski, lai visiem ir poņa..

Tad vēl visus kādus pāris gadus priecēja pareģe Trīne Duncīte ar saviem horoskopiem:
"Jaunavas novembrī sagaida patīkama jūtu viesuļvētra. Spējiet tik turēties pretī visiem kārdinājumiem! Katru rītu ieteicams sākt ar relaksējošu mūziku, piemēram, O.Z.O.L.S. Jaunavām, kas mācās skolā, īpašs brīdinājums - neielaidieties strīdos ar pasniedzējiem! Viņi jau nu labāk zinās - vai bija savlaik tāda filma "Četri tankisti un suns", vai nebija!"
Skolas avīzes tā ir īpaša skolas vēsture! Par to varēsi pārliecināties, kad apskatīsi tos daudzos avīzes numurus, kurus redakcija pa šiem darba gadiem ir saglabājusi!

Nav komentāru: